Vendredi 13 mars à 18h

 

Zurura, Zurura : le sourire fleurit

Marthe Djilo Kamga / Duur : 19 min / Poëtische Documentaire

Samenvatting :

Zurura, Zurura: le sourire fleurit is een visueel en poëtisch filosofisch essai. In deze film onderzoekt de filmmaakster Marthe Djilo Kamga hoe het zwarte vrouwenlichaam het zwijgen wordt opgelegd onder de blik van anderen. Ze keert terug tot de Afrikaanse roots en het Afrikaanse culturele landschap, om er een nieuwe kijk op het zwarte vrouwenlichaam te verankeren. De poëzie is een oproep om een nieuwe epistemologie te creëren over de manier waarop men zich verbindt met de wereld rondom ons. Zurura, Zurura nodigt nieuwe generaties uit om hun zwartheid te vieren.

Details :

Jaar : 2019
Land : België/Kameroen/VS
Taal : VO FR
Ondertitels : EN
Distributie : Les Identités du Baobab

Vertoning :

Vrijdag 13 maart 2020 – 18u00

O Órfão

Carolina Markowicz / Duur : 16 min / Fictie

Samenvatting :

Deze kortfilm brengt het verhaal van Jonathas, een weesjongen die geadopteerd worden en vervolgens “teruggebracht” omwille van zijn verwijfde gedrag. Deze film is gebaseerd op reële feiten.

Details :

Jaar : 2018
Land : Brazilië
Taal : VO PT
Ondertitels : FR
Distributie : Figa Films

Vertoning :

Vrijdag 13 maart 2020 – 18u00

Hold that Pose for Me

Chriss Lag en Xavier Heraud Ebony / Duur : 22 min / Documentaire

Samenvatting :

“Voguing is meer dan een dans, het is een cultuur”, zo herhaalt Lasseindra Ninja onvermoeibaar. Zij is één van de pioniers van de zogeheten “Ballroom scene” in Frankrijk, waarvan de voguing de bekendste component is. Hold that pose for me biedt een momentopname van deze cultuur, die ontstaan is binnen de zwarte en latino LGBTQ+ gemeenschap in het New York van de jaren 1970, en die zijn wortels heeft in de “ballrooms” van Harlem in de jaren 1920.

Details :

Jaar : 2018
Land : Nederland
Taal : FR NL
Ondertitels : FR
Distributie : Hornet

Vertoning :

Vrijdag 13 maart 2020 – 18u00

 

In samenwerking met çavaria